Om korets dirigenter

Et kor for glade venner, men samtidig et kor med god klang og høyt nivå.

Kammerkoret Chorus Felix ble stiftet i 1989 av vår tidligere dirigent Ellen Marie Vadseth Aksnes og sangere som ønsket seg større musikalske utfordringer. Fra starten var korets repertoar preget av stort mangfold og dristige satsinger, og dette har løftet koret til et godt, musikalsk nivå.

Derfor var det hyggelig at vår nye dirigent Ida Cecilie Holm fattet interesse for å begynne og jobbe med koret. Hun overtok som dirigent og musikalsk leder for koret i januar 2017.

Våren 2019 innså Ida at hun hadde for mye å gjøre og meldte at hun ville slutte ved semesterslutt. Vi utlyste stillingen og fikk 10 kvalifiserte søkere. Etter intervju og prøvedirigering valgte koret Timothy Ferguson.

Fra august 2019:

Ny dirigent

Timothy Ferguson er musikalsk leder for Dorking Choral Society, Amabile vokalensemble og Chorus Felix. Han har også nylig jobbet med Det Norske Solistkor, Oslo Domkor og Chamber Choir of Scandinavia.

Tim, som nå bor i Oslo, fullførte sin mastergrad i korledelse under veiledning av Grete Pedersen ved Norges musikkhøgskole.

Tim er født i Manchester. En av hans første musikalske opplevelser var å synge i kor i og rundt Nord-Vestlandet i England. Mens han studerte ved Junior Royal Northern College of Music, ble Tim undervist i dirigering av Ewa Strusinska og i sang av Richard Strivens.

I forbindelse med sin avsluttende eksamen i masterstudiene, gjennomførte Tim to prosjekter med de profesjonelle korene Det Norske Solistkor (Messiaen Cinq Rechants og Martin Songs of Ariel) og Chamber Choir of Scandinavia (Britten: Flower Songs og Finzi: Partsongs).

Ved siden av sine faste forpliktelser, er Tim en erfaren sanger og har sunget med grupper som inkluderer The Choir of York Minster, The 24, The Yorkshire Bach Choir, The World Youth Choir, Det Norske Solistkor, og Chamber Choir Scandinavia.

Fra januar 2017 til juni 2019:

En dirigent som løfter korene til nivå verdig den verdenskjente tenoren Andrea Bocelli

Ida Cecilie Holm har utdannelse i kordirigering, orkesterledelse og klassisk sang fra Norges Musikkhøgskole. Hun har studert dirigering med lærere som Grete Pedersen, Vivianne Sydnes, Tone Bianca Sparre Dahl, Sigmund Thorp og Cathrine Winnes. I sang har hun studert med Mona Julsrud  og Folke Bengtsson. Ida Cecilie har også musikkpedagogisk utdanning med gehørtrening som spesialisering fra Norges Musikkhøgskole, og studert
musikkvitenskap ved Universitetet i Oslo. Ida Cecilie er, i tillegg til å være Chorus Felix’ nye dirigent, fast engasjert som dirigent og kunstnerisk  leder for Oslo Vokalensemble, Con Spirito og prosjektkoret Ensemble Solis. Con Spirito og Oslo Vokalensemble stod på scenen med den verdenskjente tenoren Andrea Bocelli på Telenor Arena i februar 2017.

Fra korets start i 1989 til desember 2016:

Og en tidligere dirigent med lang erfaring som dirigent, solist og pedagog.

Ellen Marie Vadseth Aksnes kan notere 50 år som kordirigent og sanger. Hun har bred musikkfaglig utdannelse fra Musikk-konservatoriet i Oslo, Statens Operahøgskole, Norges Musikkhøgskole og Vera Roza i London, og har deltatt og undervist ved flere dirigent-seminarer i Norden. Dessuten har hun undervist både ved Østlandske Musikk-konservatorium og ved Norges Musikk-høgskole. Ellen har tidligere dirigert Sandvika Blandede Kor i en årrekke, Bærum Vokalensemble i 20 år og Vestre Bærum Pikekor i 38 år. Med sistnevnte kor har hun oppnådd flere meget gode plasseringer i internasjonale korkonkuranser. Ellen er stifter og fast dirigent for Chorus Felix. For sin innsats for kulturlivet er hun to ganger blitt tildelt Bærum kommunes kulturpris og ett kunstnerstipend. Hun har også mottatt utenlands-stipend fra Kredittkassen (Nordea) og Akershus fylke, hedret med den høythengende «Alle kan synge»-prisen utdelt av Carl Høgset samt andre priser. Ellen har som solist sunget med flere av våre synfoniorkestere og har to ganger fått Edwin Ruuds legat.